%|%%|%

Omgeving

 

Midden in de prachtige Stippelberg

Landgoed Nederheide ligt midden in de Stippelberg, een van de mooiste natuurgebieden van de Peel met een oppervlakte van maar liefst 1000 ha. Naast schitterende uitgestrekte bossen vindt u hier een variatie aan poelen, zandverstuivingen, heide en statige lanen. In dit gebied broeden maar liefst tachtig vogelsoorten, en ook Schotse hooglanders, eekhoorns, reeën, hazen en vossen vinden hier hun thuis.

 

 

 

Wandelen en fietsen

De vele wandel- en fietspaden in de Stippelberg en omgeving maken dit gebied bij uitstek geschikt om te voet of per fiets te verkennen. Houdt u van golf? Ook dan kunt u hier uw hart ophalen. Vlakbij ligt namelijk Golfbaan Stippelberg. En dat is slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. De ruimte en rust in dit fraaie stukje Brabant nodigen u op allerlei manieren uit om sportief te ontspannen.

 

 

Steden en dorpen

In de directe omgeving van Landgoed Nederheide vindt u een aantal pittoreske dorpjes, zoals Milheeze, Bakel, Handel en De Rips. Iets groter zijn Gemert, Uden en Boxmeer: sfeervolle dorpen met volop winkels en gezellige restaurants, cafés en terrassen. Ook Helmond en Eindhoven zijn gemakkelijk te bereiken.

 

Dagtochten

Ook voor een leuk dagje uit hoeft u niet ver van huis. In de omgeving vindt u bijvoorbeeld: